Novice

Novice

Za navigacijo dandanes že skoraj vsi uporabljamo Google Maps. Ta po novem omogoča tudi iskanje vozičkom prijaznih prog. Zaenkrat sicer samo v 6 velemestih po celem svetu, kmalu pa tudi drugod.

Več...

Znanstveniki iz Švice so z novo metodo paraliziranim podganam spet povrnili funkcijo. In s popolnim "scan-om" živčnega sistema tudi ugotovili, zakaj je temu tako. Kdaj kaj podobnega pri ljudeh?

Več...

Zdravilo za MS odobreno tudi v EU!

Po lanski odobritvi Amerike je tudi EU potrdila zdravilo za multiplo sklerozo Ocrevus (ocrelizumab). Preverite, kaj to pomeni za paciente, in kakšni so dosedajšnji učinki delovanja zdravila!

Več...

OLI Infinity strap – trak za vadbo

Gibčnost udov in raztezne vaje so za nas gibalno ovirane še toliko bolj pomembne. Predstavljamo vam trak, ki omogoča varno vadbo, poleg tega pa je tudi eleganten in lep.

Več...

Funkcionalna elektrostimulacija (FES)

Funkcionalna elektrostimulacija (FES) je metoda, pri kateri se aktivirajo mišice pod nivojem poškodbe hrbtenjače. FES izboljša mišično moč in kondicijo, preprečuje spastičnost in rane, njeni pozitivni učinki pa so še mnogi drugi. Lahko jo tudi brezplačno poskusite!

Več...