Novice

Novice

Še en Wings For Life uspel!

8. maja smo poleg 33 drugih državah tudi pri nas v Ljubljani tekli za tiste, ki tega ne morejo. Preberite si več o letošnji rekordni udeležbi tega globalnega dogodka. Katerega namen je ozaveščati in zbirati sredstva za raziskave poškodb hrbtenjače. O zbranih sredstvih, znanih Slovencih tam, zasnovi maratona, pa še kaj o tem edinstvenem svetovnem dogodku v članku!

Več...

Preberite si zapis našega kolega in velikega adrenalinca Nina Batagelja, in sicer o tem, s čim vse se srečujemo uporabniki vozičkov. Ja, tudi z neumnimi vprašanji in nerazumevanjem, med drugim. Kaj si pa najbolj želimo? Več v članku!

Več...

Oktobra bo v Švici potekala popolnoma unikatna prireditev, olimpiada za amputirance in težje poškodovance ter obolele. Tekmovali bodo z umetnimi udi, raznimi pripomočki in samo – s svojimi možgani! Vse z namenom predstaviti in pospešiti razvoj robotske tehnologije. »Tekme« bodo namreč posnemale resnično življenje.

Več...

Tetraplegik - Bodybuilder

Ko je Sam opazil, da se je trdo delo v fitnesu začelo obrestovati, in, ko je videl napredek tudi na svojem telesu, se je spomnil nekaj novega: Bodybuilding za osebe na invalidskem vozički (angl. wheelchair bodybuilding). Več v novici!

Več...

Identificirali molekulo, ki bi lahko pomagala povrniti gibanje in občutke pri paraliziranih po poškodbi hrbtenjače, in to s spodbujanjem mehanizmov, ki jih ta že ima. Pomagali bi lahko tudi pri multipli sklerozi!

Več...