Novice

Novice

Asterias Biotherapeutics objavlja dodatne napredke v motorični funkciji 6 in 9 mesecev od zdravljenja z AST-OPC1 pri pacientih s popolno poškodbo vratnih vretenc.

Več...

Forbes je utrpel poškodbo hrbtenice pred 14 leti. Kar ga je prisililo k uporabi invalidskega vozička. Ampak, kot sam pravi, mu je nekaj drugega skoraj vzelo voljo do življenja, in ne paraliza. Ostra bolečina, podobna električnim šokom, pod mestom poškodbe.

Več...

Sodeč po nevroznanstveniku z univerze v Newcastlu, Angliji, dr. Andrewu Jacksonu, bomo lahko že s koncem tega desetletja priča ponovni hoji pacientov s poškodovano hrbtenjačo. Z vsaditvijo posebnega brezžičnega nevro vmesnika v hrbtenjačo opice je uspelo nekaj nemogočega: opica je spet začela uporabljati svojo prej paralizirano nogo.

Več...

Žuriranje z vozička

Zanimiv zapis Emily Yates, britanske novinarke in zagovornice invalidnih oseb, o njenih žurerskih izkušnjah in nasvetih, na kaj biti pozoren, da vas res čaka popoln večer!

Več...

Najti najboljšo destinacijo je ena stvar, najti najboljšo dostopno lokacijo pa nekaj povsem drugega in ponavadi težavnega. Za tiste, ki imajo radi bolj hladnejše dni, smo pripravili nekaj najboljših in za uporabnika vozička prijaznih destinacij, za zimski oddih, po svetu.

Več...