Novice

Novice

FDA je te dni odobril prvo zdravilo za paciente s spinalno mišično atrofijo (SMA). Več o SMA, sami raziskavi, njenih ugotovitvah (delovanje in stranski učinki zdravila) ter pomenu, ki ga FDA temu pripisuje, pa tule!

Več...

Članek o spolni vzgoji mladostnikov! O pomembnosti vključevanja – DA, obstajajo tudi invalidne osebe, in DA, tudi oni so spolna bitja. Potrebno se je POGOVARJATI o tem, pa o menstruaciji, nosečnosti, zlorabah, boleznih in užitku!

Več...

Raziskava polaga temelje za obnovo hrbtenjače po poškodbi. Odkrili so kritične molekule ter celične točke na predelu, kjer so pomembne živčne celice za regeneracijo po poškodbi hrbtenjače

Več...

Dokazali so, da poškodba hrbtenjače vpliva na poslabšan imunski sistem pri pacientih (predvsem tistih s poškodbo na višjem prsnem vretencu). Preberite si več o tem, pa tudi, kako lahko pitje jogurta po poškodbi pospeši okrevanje!

Več...

Na kratko smo opisali nadaljnje raziskave o telesnih mikrobiomih, ki se tokrat navezujejo na spremembe po poškodbi hrbtenjače. Ugotovitve so zelo pomembne za okrevanje poškodovanca.

Več...