Novice

Novice

Z Mijo Pungeršič, soustanoviteljico Zavod ODTIZ, smo se pogovarjali o njenih izkušnjah glede vsesplošne prilagojenosti in dostopnosti mest za osebe na invalidskih vozičkih.

Več...

Najbolj dostopna mesta po svetu

Predstavljamo vam nekaj destinacij, ki naj bi bile prijazne za gibalno ovirane osebe. Mogoče pa najdete svojo naslednjo destinacijo za počitnice prav tukaj.

Več...

Čeprav je znano, da je multipla skleroza prisotna v nekaterih družinah, so bili poskusi, da bi našli gene, povezane z boleznijo, neuspešni-do sedaj! Znanstveniki so odkrili, da lahko zgolj ena genska mutacija povzroči multiplo sklerozo. Novo odkritje bi lahko vodilo do zdravila za to bolezen, ki prizadane mnoge!

Več...

Nazadnje smo pisali o terapijah z matičnimi celicami, sedaj pa smo se še pogovarjali z nekom, ki izkušnjo s tovrstno terapijo že ima. Pa poglejmo, kako je z matičnimi celicami v praksi! Z nami se je pogovarjala mlada Ljubljančanka Katarina, ki je šla na prenos matičnih celic v hrbtenjačo konec leta 2014 na Dunaj. Kakšen je postopek, rezultati, pa še kaj več, v članku!

Več...

Na www.pridem.si smo že poročali o različnih vrstah in možnostih zdravljenja bolezni in poškodb hrbtenjače. Kaj pa matične celice – pereča tema že več let, možnost, ki se že uporablja ? Na Medscape-u – organizaciji, ki združuje zdravnike specialiste, so zbrali trenutno stanje zdravljenja z matičnimi celicami po vsem svetu. Pa poglejmo, kako daleč so zdravljenja hrbtenjače s temi celicami! Primere iz prakse imajo iz celega sveta.

Več...