Novice Kako »hoditi« s punco na vozičku?

Kako »hoditi« s punco na vozičku?

 12 stvari, ki jih moraš vedeti, preden greš v zvezo s punco, ki je na vozičku.

»Ne predvidevaj, da ne morem seksati«

 

Poglejmo si napotke od Rebecce Moller, Cosmopolitanove dopisnice.


Vir: http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a41670/dating-a-girl-in-a-wheelchair/


 1. Če te ne prosimo, ne začni kar sam od sebe porivati voziček. Saj vemo, da misliš samo dobro, a če se slučajno zaletiš v nekaj ali nekoga, bo sram nas.
 2. Ni tolerance za obotavljalce in neodločneže. Dobro premisli, preden greš v zvezo z nekom, ki je na vozičku zaradi genetskih razlogov. Dejstvo, da si premisliš in da na dolgi rok ne moreš biti z nekom z genskimi napakami, bi se pa vseeno dobival in zabaval – ne bo ravno dobro sprejeto.
 3. Nič ni hujšega kot, da se ti kolo zagozdi v prag pred vrati. Saj imamo rade spontanost. A če res nisi 100% prepričan, da je dostopno za voziček, se raje prej prepričaj, pokliči (ali preveri na www.pridem.si ).
 4. Po stopnicah nas nikoli ne pelji z obrazom naprej! Sploh, če imamo starejši model vozička brez varnostnega pasu. Res ne bi rade padle iz vozička, ali vred s tabo!
 5. Ne izpusti. Če smo te prosile/ti zaupale, da nas porivaš, ne pokvari tega s tem, da nas izpustiš po klancu navzdol. Že res, da se ti to zdi zabavno. Nam, ki bomo pri bremzanju dobile žulje po dlaneh, pa malo manj.
 6. Ni nujno, da so vsi randiji sedeči. Mnogo vozičkarjev sodeluje v športih, kot so prilagojena košarka, tenis, jahanje konjev. Misli izven škatle.
 7. Če imaš vprašanja, preprosto vprašaj. Pogosto so drugi zaskrbljeni, ali nam bo potrebno pomagati pri osebni negi. Odgovor je ne, če pa tu res rabimo nekoga, bomo za to že poskrbele. Če imaš vprašanja, jih daj na odprto, ne zadržuj jih.
 8. Ne predvidevaj avtomatsko, da ne moremo seksati. Veliko vozičkarjev uživa v zdravi in zadovoljujoči spolnosti.
 9. Pričakuj, da bodo naši prijatelji zelo zaščitniški. Bili so z nami skozi smeh in solze prejšnjih razmerij, kot nam jih tudi pomagali preboleti. Dokler ne vidijo, da si tu »za zmeraj«, oz. da imaš resne namene, bodo pač sumljivi.
 10. Samo zato, ker smo na vozu, še ne pomeni, da ne moremo hoditi vsaj malo. Nekateri so na dober dan zmožni prehoditi kratke razdalje. Obdrži pa »čudež, pozdravljena si« šale raje pri sebi.
 11. Obvladamo gibe, o katerih se ti sploh ne sanja. Zapali muziko in z veseljem zaplešemo zraven, pa naj bo to plesno tekmovanje ali samo »freestyle« norenje na vozu. Še vedno vemo, kako se zabavati.
 12. Lahko smo goreče neodvisne. Bodi potrpežljiv z nami. Nočemo biti težavne, ali te užaliti s tem, da zavrnemo tvojo pomoč. Ravno z doseganjem malih stvari, pa čeprav trajajo dlje kot običajno, ohranjamo in dosego svojo neodvisnost.

 

Toliko od britanskega Cosmopolitana, kaj pa pri nas, držijo ti napotki? Ali je še kaj za dodati? ;)

 

 

Pridem.si

 

 

Vir:

 

 

http://www.cosmopolitan.com/sex-love/news/a41670/dating-a-girl-in-a-wheelchair/

 


Komentarji:

Slavica, 15. junij 2017
Super članek!
Klemen, 15. junij 2017
Super članek, želim pa povedati, da vse gibalne oviranosti, zaradi katerih je oseba na vozičku, niso genetske - npr. paraplegija, tetraplegija, cerebralna paraliza.
Pridem.si, 15. junij 2017
Hvala!
Seveda, to je zgolj pogled od avtorice.
Tony, 28. februar 2019
Good Morning!

Recently and after a long break up, I have been trying to get back into the dating game. After many champagne splashes on my face, Tinder rejections and only xx (not xxx) inside imessages, I have decided to put all of my experience into a guide! I would like to contribute this guide to picking up girls to your blog as I am sure that your readers would very much enjoy reading it and subconsciously thinking to themselves, "gosh, I feel sorry for that guy!".

I have saved the article inside my google drive:

https://drive.google.com/drive/folders/19D3fvaXLy0BFSEwUYu8MFTFGUSORdrUA?usp=sharing

I am very sorry but I did not have the time to find many images (I included a couple only) so I would be grateful if you could add some of your own.

It would be fab if you could ping me the url of the published post as I would like to show off a little in front of my Facebook friends (and hopefully land a new girlfriend!)

Have a great day!

Cheers!
Tony

Oddaj nov komentar