Novice Miss sveta na vozičku!

Miss sveta na vozičku!

 


Ste slučajno slišali, da je bila pred kratkim prva prireditev Miss sveta na vozičku ??? Žal novica, ki je verjetno povsod po svetu bila spregledana ...

 

Fundacija »Edina taka«, Only one, oz. originalno, Fundacja Jedyna Taka, ki organizira Miss Poljske na vozičku, je letos prvič, po več letih dela, organizirala svetovno tekmovanje. Kar je po njihovih besedah naslednji korak k spreminjanju podobe in odziva na ljudi z invalidnostjo.

Zahvaljujoč domačim izkušnjam sedaj že vedo, katere aktivnosti so primerne in katere ne na takem dogodku. Pravijo, da imajo tudi potrebne zmožnosti in kompetence za organizacijo takega dogodka.

 

Lepotice na električnih vozičkih 

 

Namen projekta je predvsem spremeniti razmišljanje in odnos pri vseh, sploh pa pri samih ženskah na vozičku. Dodaten namen je tudi prikazati dejstvo, da obstajajo lepe ženske na vozičkih, in da le-te živijo po celem svetu. Opominjajo nas, da voziček ni omejitev, ampak zgolj dodatek k naši osebnosti. Čisto vsaka »vozičkarica« ima pravico, da je karkoli, kar si želi, in da se lahko počuti lepo.

Cilj projekta je integracija vseh skupnosti invalidnih oseb po vsem svetu. Povezovanje, mreženje, izboljšanje toka informacij med državami, upoštevanje različnih potreb invalidnih oseb glede na multikulturnost – vse to in še več so glavni izvlečki, ki so priplavali na površje s tem povezovanjem skupnosti po vsem svetu.

 


Lepotičke na kupu

 

Glede na vse našteto fundacija spodbuja vse, ki bi želeli organizirati tako tekmovanje v svoji državi, in tako tudi dali možnost svojim kandidatkam, da se merijo za miss sveta, da jih preprosto kontaktirajo! Prav tako pripravljajo posebno »know-how« knjižico, kjer bodo zbrane vse dosedanje izkušnje z organizacijo takega dogodka. Želijo namreč sodelovati s skupinami iz celega sveta, saj se zavedajo, da se s tem pride do pozitivnih rezultatov.

Pa poglejmo konkretno k tekmovanju – Varšava je 7. oktobra gostila ta gala večer. Žirijo so sestavljali predstavniki mestne občine, modeli, bivša poljska miss, svetovna miss gluhonemih leta 2016, novinarji in drugi.

No, okronana za prvo sploh svetovno miss na vozičku je bila Belorusinja Aleksandra Chichikova. Poleg nje pa so okronali še njeni spremljevalki, in razne druge, npr. Miss nasmeha, individualnosti, šarma, aktivnosti, prijaznosti, popularnosti, kot tudi miss foto.

 

Zmagovalka, miss sveta na vozičku 2017

 

Kaj menite, je pri nas interes za kaj takega? Pošljemo naslednje leto na tekmovanje svojo predstavnico oz. predstavnice?

 

 

Pridem.si

 

Vir:

 

http://misswheelchairworld.com/

 

Celotna fotogalerija in vse zmagovalke: http://misswheelchairworld.com/en/news,33,miss-wheelchair-world-2017-results-proclamation.html

 


Komentarji:

Oddaj nov komentar