Novice Žuriranje z vozička

Žuriranje z vozička

 

Preberite si zanimiv zapis Emily Yates, britanske novinarke in zagovornice invalidnih oseb o njenih žurerskih izkušnjah in nasvetih, na kaj biti pozoren, da vas res čaka popoln večer!

Ta vikend se uštimam, in že šibamo s kolegi žurirat v mesto

 

Dobimo se, zvrnemo nekaj kozarčkov, nanašamo nase 100 in 1 ličilo, šminko in ostalo, zdržimo nekaj 10 preoblačenj, medtem ko si govorimo, kako dobro izgledamo. Zatem, po kar nekaj posnetih selfijih, sledi ali hoja ali taksi vožnja do kluba.

Do sedaj so vsi moji večeri tekli gladko. Sploh, če je taksist uspel zložiti in naložiti voziček v prvem poskusu! Ampak, če nisem vse natančno splanirala, smo znali z družbo priti v lokal s stopnicami, nedostopnim straniščem (kar ni priporočljivo, sploh ne po nekaj pijačkah), ali je bilo tako natrpano, da sem mogla ploskniti nešteto riti, da sem se prebila skozi. Čeprav me to slednje niti ne moti vedno ... Kam torej iti, da se boš dobro zabaval? In kakšne nasvete imam za vse vozičkarje-žurerje? Ponavadi ne želim iti v očitne in znane, »fancy« place, kjer sicer vem, da bom dobila to, kar potrebujem. Ker še vedno želim nekaj novega, vznemirljivega, čudnega. In tukajle je nekaj stvari, katere sem se naučila med iskanjem popolnega večera za vozičkarja.Vir: enhancetheuk.org


Varno zatočišče je nuja

Pa naj bo to nekje, kjer ni stopnic, imajo velik WC ali so prijazni do psov vodnikov. Nek plan B rabiš, nadomestno lokacijo, v primeru, da se drugi plani sfižijo. Tako vsaj veš, da se boš vseeno lahko zabaval.

 

Podobno, v nekem kraju, ki je popolnoma dostopen, a ti muzika ne paše, ali je dolgočasno vzdušje, tudi ni OK. Torej – najprej se je potrebno odločiti, kakšna »scena« ti sploh paše, in od tam planiraš naprej. Prostor s prijaznim osebjem, velikim straniščem in dobro vibracijo je zame zmagovalen! Ni dvoma, da ne bi veselo poplesavala na svojem vozu celo noč!

 

Splača se poznati šoferje, varnostnike in drugo osebje

 

Ko sem bila zunaj z večjo skupino, in ni bilo vse povsem dostopno, sem večer izkoristila malo drugače – s spoznavanjem taksistov, kot tudi osebja v barih. Če je bil taksist še posebej prijazen, sem vzela njegov kontakt za kako prihodnjo noro noč. Ki bo lahko minila brez stresa, vsaj kar se vožnje tiče. Če stranišče ni bilo dostopno, sem od osebja lokala izvedela, kje je kak najbližji hotel ali restavracija. Sama imam to srečo, da nekaj stopnic tudi prehodim, vratarji mi pa potem prijazno nesejo voziček. V idealnem svetu to ne bi bilo potrebno, saj bi bilo vse univerzalno prilagojeno vsem. Realnost je žal drugačna – pomoč ali informacije od kakšnega »lokalca« so zato zelo dragocene.Foto: Emily Yates
Vir: enhancetheuk.org

 
Ko popivanje vodi v katastrofo


Vsem se nam je to že zgodilo. Tudi sama še vedno kdaj pa kdaj pretiravam. Po nekaj zanimivih alkoholnih izkušnjah sem končno dojela svoj pivski limit. Sede je namreč težko oceniti svojo pijanost. Vse dokler ne vstaneš, da bi se presedel na WC, pijača pridrvi direkt v glavo, sesedeš se in zaspiš objemajoč školjko. Jap, to se mi je zgodilo enkrat, ko sva s sestro vdrli na neko nemško zabavo. Kakorkoli se vedno želim na polno zabavati, sem se naučila, da me pitje ne zaustavlja do te mere, da ne bi prišla domov varna. Ali se mogla poganjati.

 

Pišite nam, če poznate kak dober žurerski plac v Sloveniji!

 

 

Pridem.si

 

 

Vir:

http://enhancetheuk.org/enhance/accessible-partying-the-dos-and-donts-of-a-wheelie-great-night-out/

Komentarji:

Oddaj nov komentar